Koldskål er en kold servering, der fortrinsvis bruges som dessert eller mellemmad. Retten tilberedes ved, at æggeblommer piskes med sukker og vanilje, og kærnemælk røres i. Der kan bl.a. tilsættes tykmælk, citron eller blendede frugter. Til koldskål serveres ofte kammerjunkere, mysli, tvebakker, ristet havregryn og/eller stykker af frugt.
I sommermånederne, særligt i år med betydelige varmegrader stiger forbruget af koldskål. Der lanceres mangfoldige serveringsklare produkter af færdiglavet koldskål, ligesom kammerjunkere produceres i forskellige versioner og til forskellige priser. I de senere år har en to go-variant mødt de danske forbrugere, en 200 g spiseklar koldskål, hvor der i låget tilbydes 24 g kammerjunkere i miniformat.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.