kakifrugt

Der findes mere end 2000 sorter af kakifrugt. Nogle sorter er særligt velsmagende ved så fremskreden modenhed, at de kan være svære at transportere over længere afstande; især tidligere blev disse derfor tørret før forsendelse: "kakifigner".

.

Artikelstart

Kakifrugt er frugten af kakitræet. Den er et gult til orange bær, der smager sødt og er på størrelse med en tomat.

Faktaboks

Også kendt som

(Kinesisk) daddelblomme eller persimon

Videnskabeligt navn: Diospyros kaki

Tilhører ibenholtfamilien (Ebenaceae)

Om planten

Træet hører hjemme i det nordlige Kina eller i tropisk Sydøstasien. Det kan blive ca. 10 m højt.

Anvendelse

Kakifrugt spises især rå, og tørrede frugter "kakifigner" eksporteres desuden fra Østasien. Frugten indeholder bitterstoffer (garvesyrer), som nedbrydes under modningsprocessen. Derfor er frugten uspiselig, før den er helt moden. Den har et højt indhold af A-vitamin.

Der findes frøløse kulturformer og former med lavt garvesyreindhold, fx Sharon.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig