Kakifrugt er frugten af kakitræet, der hører hjemme i ibenholtfamilien (Ebenaceae). Den er et gult til orange bær, der smager sødt og er på størrelse med en tomat.
kakifrugt
Om planten
Træet hører hjemme i det nordlige Kina eller i tropisk Sydøstasien. Det engelske navn, persimmon, har indiansk oprindelse og nævnes så tidligt som i 1612. Nu udbredt i Japan, tropernes bjergegne, Californien, Florida og middelhavsegnene. Det kan blive ca. 10 m højt.
Anvendelse
Kakifrugt spises især rå, og tørrede frugter, "kakifigner", eksporteres desuden fra Østasien. Frugten indeholder bitterstoffer (garvesyrer), som nedbrydes under modningsprocessen. Derfor er frugten uspiselig, før den er helt moden. Den har et højt indhold af A-vitamin.
Der findes frøløse kulturformer og former med lavt garvesyreindhold, fx Sharon.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.