Johannesbrød
Johannesbrød udbudt til salg på et marked i Italien.
Af /Wikimedia Commons.
Licens: CC BY SA 3.0

Johannesbrød er de 10-20 cm lange, kødfulde og mørkebrune bælge fra johannesbrødtræet (Ceratonia siliqua). Det dyrkes især i Middelhavsområdet med Spanien som den største producent.

Det er en sukker- og proteinrig afgrøde, som indeholder op til 50 % sukker. Johannesbrød spises friske og tørrede eller bruges som foder. De store frø blev tidligere anvendt som kaffeerstatning og som vægtenhed (carat).

Johannesbrødkernemel anvendes desuden i levnedsmiddelindustrien under betegnelsen E 410. Det bruges som stabilisator og fortykningsmiddel ved fremstilling af syrnet mælk, is, desserter, fiskevarer, frugt- og grøntkonserves, kryddersaucer, spædbørnsmad m.m.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig