jacamarer

Jacamarer, Galbulidae, glansfugle, familie i spættefuglenes orden, omfattende 18 arter i tropisk Amerika. Deres nærmeste slægtninge er dovenfuglene.

Jacamarer er små til mellemstore fugle (15-31 cm); i udseende minder de om biædere, med langt spidst næb, lang hale og korte ben og oftest livlige metalskinnende og rødbrune farver. Føden består af insekter, hyppigt sommerfugle, som fuglen opdager fra en udsigtspost og fanger i luften. Parrene yngler i huller, de udgraver i skrænter eller termitboer. Kuldet er på 2-4 hvide glinsende æg, som ruges i tre uger. Ungerne er klædt i lange hvide dun (andre spættefugle har nøgne unger). De fodres af begge forældre og forlader reden efter 2-3 uger.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig