honninggrævling

Honninggrævling.

.

Artikelstart

Honninggrævling, Mellivora capensis, rovdyr, som henregnes til underfamilien Mustelinae inden for mårfamilien (Mustelidae), og som ligner de egentlige grævlinger i kropsbygning og adfærd. Honninggrævlingen har en kropslængde på 60-75 cm; den er sølvgrå eller hvid på oversiden af hoved og ryg og i øvrigt sort eller mørkebrun. Den er udbredt i størstedelen af Afrika syd for Sahara og desuden fra Mellemøsten og Arabien til Nepal og det vestlige Indien. Den forekommer såvel i åbne og tørre savanne- og steppeområder som i fugtige skove.

Fødevalget er alsidigt, men honninggrævlingen har en forkærlighed for honning og bilarver. Den bliver i Afrika ledt til honningbiers bo af honninggøge, som ikke selv kan åbne boet. Det kan honninggrævlingen, som til gengæld kan have svært ved selv at finde boet. Når den har taget sin part af boets indhold, æder honninggøgen voks og larver.

Honninggrævlingen er stærk og stridslysten og kan tage kampen op med meget større dyr.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig