High tea er et engelsk udtryk for solidt temåltid.

traditionelt blev high tea serveret sent om eftermiddagen eller tidlig aften. High tea bestod af te serveret med et rigt og varieret udbud af småretter: kød i form af kødpie eller skinke, salater, forskellige typer af bagværk og kager samt syltetøj og marmelade. High tea stillede krav til køkkenregionerne.

Det er som begreb opstået i løbet af 1800-tallet, hvor den velhavende bybefolkning overtog traditionen fra landadelen. Serveringen var så nærende, at det ofte erstattede aftensmåltidet.

High Tea, hvis oprindelse nok er aftensmåltidet, må ikke forveksles med afternoon tea, som i højere grad blot er en forfriskning med sandwich og/eller kage serveret i løbet af eftermiddagen.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig