Helt er en fisk hørende til laksefisk.

Faktaboks

Også kendt som

Coregonus lavaretus

Den er slank, har lille mund og overbid. I Danmark findes den især i de vestjyske åer og i brakvand i Ringkøbing Fjord, Nissum Fjord og Limfjorden. Den lever af plankton, bliver 60-70 cm og er en fin spisefisk.

Gastronomi

Kødet er middelfedt, lyst og ret fast, velegnet til stegning og røgning. Varmrøget helt serveres tit lunet eller stegt med skind, der er fast og let at fjerne. Rognen (svensk: sikrom) anvendes i Sverige og Finland som kaviar. Rognen af et mindre medlem af slægten, heltling, markedsføres som löjrom.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig