halsbåndmus

Artikelstart

Halsbåndmus, Apodemus flavicollis, den største af de ægte mus, der kendes på de store ører og øjne og en lang hale. Den skelnes fra skovmus på et brunligt bånd mellem forbenene. Den er meget almindelig, især i skove, og er en hyppig, uvelkommen gæst i huse om efteråret. Den lever af frø og dyrisk føde. Den er udbredt i det meste af Danmark, dog spredt i Vest- og Nordjylland. Se også mus.

Læs også om halsbåndmus i Dansk Pattedyratlas.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig