Guldbrasen er en fisk hørende til havruder. Guldbrasen sælges i Danmark som regel under sit franske navn dorade eller dorade royale.

Faktaboks

Også kendt som

Sparus aurata, fransk dorade royal

Den kan blive op til 60 cm. Store vildfangede fisk fra Middelhavet er dyre og ses ikke i Danmark. De opdrættede markedsføres over hele Europa i portionsstørrelse (200-300 g) i en god kvalitet til en rimelig pris.

Gastronomi

Guldbrasen har fast hvidt kød, som er let at få fra benene. Den er velegnet til at stege eller grille, og desuden gode bagt à la niçoise, dvs. med tomat, bouquet garni, lidt hvidløg og olivenolie med en citronskive oven i pakken.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig