gråsisken

Gråsisken (Carduelis flammea).

.

Gråsisken, Carduelis flammea, lille finke (11,5-14,5 cm) med cirkumpolar udbredelse i lavarktiske, nordligt tempererede og alpine områder. I Danmark optræder to underarter, der nu ofte betragtes som særskilte arter: nordlig gråsisken (Carduelis flammea) og lille gråsisken (C. cabaret).

Den nordlige gråsisken optræder almindeligt som træk- og vintergæst fra Nordskandinavien, men antallet svinger afhængigt af frøsætningen i yngleområdet. Den lille gråsisken findes i Mellemeuropa samt på De Britiske Øer og begyndte at yngle i Vestjylland i 1950’erne. Siden er bestanden vokset til 10.000-20.000 par udbredt i hele Jylland og spredt på Øerne. Føden består af frø især fra birk og el. De danske ynglefugle overvintrer i Sydvesteuropa. Se også finker.

Hør en gråsisken:

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig