Flan er en åben tærte med frugt, creme eller krydret fyld. Retten serveres enten kold eller varm som forret eller dessert.

Faktaboks

Etymologi
Ordet flan kommer fra fransk, af germansk oprindelse, jf. tysk Fladen 'fladbrød'.

Bunden er som regel af mørdej, men også kan være butterdej, bages normalt ved blindbagning, hvorefter frugt, kød eller fisk kommes i og dækkes af en tyk sauce eller æggestand og bages færdig.

Flan er i England en frugttærte med mørdejsbund dækket af marengsmasse. I Frankrig og Spanien er flan også en dessert af mælk/fløde, sukker og æg. Æggemassen bages som regel i portionsforme i vandbad. Serveres kold, vendt ud af formen. Flan får navn efter den tilsatte smagsingrediens, mocca-flan, ved karamel-flan er formen foret med karamel.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig