fløjtere

Fløjtere, Pachycephalidae, familie af små til mellemstore (12-28 cm) spurvefugle med 56 arter i ni slægter. Navnet skyldes de kraftfulde melodiske kald, som mange af arterne har. De er udbredt fra Indien til Filippinerne og Samoa; flest arter er der på Ny Guinea og i Australien.

Fløjterne er kraftigt byggede fugle med stort hoved og tykt, vandret affladet næb, der ofte ender i en krog; mange har næbbørster. De fleste har dæmpede brune eller grå farver isprængt noget grønt, hvidt eller sort, men nogle har stærkt gule eller orange partier. De forekommer i al slags skov. I adfærd synes de ret inaktive og langsomme. Føden er insekter, der tages i træer eller på jorden, samt i varierende grad frugter. Normalt bygges en skålformet rede, hvori kuldet på 1-4 (5) æg ruges af begge mager, som også opfodrer ungerne i fællesskab.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig