fjordterne

Fjordterne. Hav-/fjordterne (Sterna paradisaea/S. hirundo).

.

Artikelstart

Fjordterne, Sterna hirundo, mellemstor terne (ca. 36 cm) med ca. 500 ynglepar i Danmark (2011). Bestanden er gået gradvis tilbage siden 1940'erne; årsagerne er ikke fuldt klarlagte. Fjordternen er vidt udbredt i Eurasien og Nordamerika, mere pletvis i Afrika; den nordeuropæiske bestand overvintrer langs Afrikas vestkyst.

Fjordternen er ligesom den meget mere talrige havterne næsten hvid med sort hætte og rødt næb, men kan bl.a. kendes på sin sorte næbspids. Som havternen yngler den i småkolonier ved kyster, men også ved søer og moser. Føden er småfisk, som fanges i styrtdyk. Se også terner.

Hør fjordternen:

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig