fjeldvåge

Fjeldvåge.

.

Artikelstart

En fjeldvåge er en cirkumpolart udbredt rovfugl, der yngler i sub- og lavarktiske områder og i den skandinaviske fjeldkæde. Fjeldvågen ligner musvågen, men er en smule større (50-60 cm, vingespand 120-150 cm) og ikke så variabel i fjerdragten. Den er mørkebrun på oversiden med hvid halerod og lys på undersiden, dog med mørk bug. I modsætning til musvågen muser den ofte, dvs. står stille i luften på baskende vinger.

Faktaboks

Også kendt som
Buteo lagopus, loddenbenet musvåge (i ældre litteratur)

Den er ret almindelig i Danmark som træk- og vintergæst. Hovedføden på ynglepladserne er lemminger, og da mængden af disse svinger meget fra år til år, varierer fjeldvågens ungeproduktion også. Antallet i Danmark varierer tilsvarende.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig