edderkopaber

Artikelstart

Edderkopaber, Ateles, slægt i primatfamilien Atelidae. Den omfatter 7 arter og tilhører gruppen af vestaber (Platyrrhini). Edderkopaber er udbredt i skov i Mellem- og Sydamerika, hvor de adræt bevæger sig i træerne, bl.a. ved hjælp af den lange snohale, hvis yderste del kan rulles op og fungere som en ekstra arm. Halen bruges som en form for sikkerhedsline, når de bevæger sig rundt fra gren til gren. De slipper først med halen, når hænder og fødder har et fast tag i den næste gren, og under fødesøgningen ser man ofte aberne hænge i halen, mens de henter og bearbejder føden med hænderne.

Edderkopaber er slanke aber med en kropslængde på 35-65 cm. Halen er længere end kroppen. De lever i flokke og har et veludviklet kommunikationssystem. Føden udgøres af bl.a. frugt, nødder, blade, edderkopper og fugleæg. De er på IUCN's liste over truede arter.

Edderkopaberne blev tidligere anset for at høre til gruppen af sapajuer.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig