blåmejse - fugl

Blåmejse.

.

Blåmejse.

.

Blåmejse.

.

En blåmejse er en spurvefugl af mejsernes familie, udbredt i størstedelen af Europa samt i Nordafrika. I Danmark er den en meget almindelig ynglestandfugl; desuden kommer vintergæster hertil fra Skandinavien og Østeuropa. Blåmejser forekommer i al slags løvskov samt i haver og parker; uden for yngletiden også ofte i rørskove.

Faktaboks

også kendt som:

Cyanistes caeruleus, tidligere Parus caeruleus

Føden er insekter, edderkopper og andre smådyr, som behændigt tages fra blade og grene; blåmejsen er i stand til effektivt at udnytte selv ganske små fødeemner, som den ofte finder på de yderste blade og kviste. Larver af småsommerfugle dominerer normalt føden til ungerne, mens kosten suppleres med frø og frugter uden for yngletiden.

Reden anlægges i træhuller eller redekasser, og rugningen starter ret tidligt, i april/maj. Kuldet er usædvanlig stort, 8-14 æg, undertiden flere; antallet varierer efter fødeudbud og geografisk område. Kun hunnen ruger, mens ungerne fodres af begge mager.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig