Banansmutte, Coereba flaveola, lille (11 cm) spurvefugl, som lever af nektar. Banansmutten findes i tropisk Amerika og er på mange vestindiske øer en af de almindeligste fugle. Systematisk placeres de gerne sammen med keglenæbbene i familien Coerebidae, hvor de er eneste tilbageværende medlemmer, efter at familiens øvrige arter har vist sig at være afvigende tangarer.