aubergine

Aubergine.

.

Aubergine, ægfrugt, ægplante, Solanum melongena, varmekrævende frugtgrøntsag af natskyggefamilien. Den stammer fra tropisk Afrika og Østasien og dyrkes som tropisk og subtropisk helårskultur og, i tempererede egne, som enårig væksthuskultur. Planten er 1/2-1 m høj, forgrenet, med spredte runde til ovalt aflange frugter, der er violette, hvide, gule eller brune med beige kød og mild, tør smag.

Faktaboks

etymologi:
Ordet aubergine kommer via fransk af katalansk alberginia, af arabisk al-badhin-jan.

Auberginen anvendes normalt uskrællet. Den kan koges eller steges, fyldes og gratineres, frituresteges eller anvendes i souffléer. Den indgår i Middelhavskøkkenet og i et stort antal orientalske retter sammen med courgette, tomat, hvidløg og oliven, fx i moussaka og ratatouille.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig