aubergine

Aubergine.

.

Artikelstart

Aubergine, ægfrugt, ægplante, Solanum melongena, varmekrævende frugtgrøntsag af natskyggefamilien. Den stammer fra tropisk Afrika og Østasien og dyrkes som tropisk og subtropisk helårskultur og, i tempererede egne, som enårig væksthuskultur. Planten er 1/2-1 m høj, forgrenet, med spredte runde til ovalt aflange frugter, der er violette, hvide, gule eller brune med beige kød og mild, tør smag.

Faktaboks

Etymologi
Ordet aubergine kommer via fransk af katalansk alberginia, af arabisk al-badhin-jan.

Auberginen anvendes normalt uskrællet. Den kan koges eller steges, fyldes og gratineres, frituresteges eller anvendes i souffléer. Den indgår i Middelhavskøkkenet og i et stort antal orientalske retter sammen med courgette, tomat, hvidløg og oliven, fx i moussaka og ratatouille.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig