Europæisk ansjos, også kaldet sardel er et lille medlem (op til 20 cm) af ansjosfamilien, kendelig fra andre sildefisk på sit udprægede overbid.

Faktaboks

Også kendt som

Engraulis encrasicolus

Den er god at anvende på lignende måde som sardin. Sin vigtigste betydning har den dog saltet og enzymatisk modnet som smagsingrediens. Som sådan forhandles den i glas eller dåse nedlagt uden skind og ben i olie, evt. rullet om kapers. På fangststederne fremstilles hvide fileter grønsaltet i eddike. Disse er begrænset holdbare. Hovedproducenten er nu til dags Marokko.

I de asiatiske køkkener anvendes forskellige arter af ansjos såvel frisk som tørret og til fremstilling af fiskesauce/fiskeessens.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig