Faktaboks

Trine Hahnemann
Født
28. december 1964
Trine Hahnemann
.
Licens: CC BY 2.0

Trine Hahnemann.

.
.
Licens: Brukerspesifisert
.
Licens: Brukerspesifisert
.
Licens: Brukerspesifisert
.
Licens: Brukerspesifisert

Trine Hahnemann er en kendt dansk kok og madentreprenør. Trine Hahnemann har især arbejdet med hverdagsmad til mange, bagning og økologi. Hun er forfatter til en stribe danske og engelske kogebøger om skandinavisk mad. Hun stiftede i 1996 Hahnemanns Køkken (der hed Frokostkompagniet til 2003) og var administrerende direktør til 2023. Trine Hahnemann har haft mange internationale madprojekter. I dag er hun foredragsholder bosat i Italien, hvor hun har startet et lille regenerativt projekt for at dyrke sin egen mad og lave kokkeskoler.

Hverdagsmad til mange og økologi

Trine Hahnemann har igennem 30 år arbejdet med bæredygtige madløsninger, økologiske råvarer, fokus på brug af mange grøntsager, mangfoldighed og historiefortælling. Trine Hahnemann er stifter af flere virksomheder, først et cateringfirma på turné med bands og derefter en kantinevirksomhed i 23 år, der bespiste 3.000 til 4.000 mennesker om dagen på flere arbejdspladser. I 2018-23 drev hun Hahnemanns Køkken, der er et 100 % økologisk ”food space” med bageri, spisested og kokkeskole.

Kogebøger på dansk og engelsk

Trine Hahnemann har skrevet 10 kogebøger på dansk og 9 på engelsk. Hun har haft succes med sine skandinaviske kogebøger som f.eks. ”The Scandinavian Cookbook” fra 2008, ”Scandinavian Baking” fra 2014, ”Open Sandwiches” fra 2018 og ”Copenhagen Food and Stories” fra 2018, der vandt UK Guild of Food Writers-prisen for BEDSTE internationale kogebog 2019. På danske har hun bl.a. skrevet ”Skøn mad hver dag” i 2005, ”Det skandinaviske køkken” i 2008.

Foredrag, projekter og bestyrelsesposter

Trine Hahnemann har siddet i flere udvalg for den danske regering og er medlem af bestyrelsen for "Madkulturen", der en statslig organisation, der arbejder for at forbedre madkulturen i Danmark med vægt på hverdagen og mad til børn og unge mennesker. Trine Hahnemann har ofte lavet mad og holdt taler ved internationale symposier, konferencer og madfestivaller mm om bæredygtige madkultur og fødevarepolitik, bl.a. til TEDxKrakow, Nordisk Ministerråds arrangement på Rio+20, James Beard-middag New York og Oxford Food Symposium. Af de mange taler kan nævnes, at hun i 2019 talte i San Francisco under Sustainable thinking: “The Democratic Meal” og at hun i 2020 talte hun på Parabere Forum i Istanbul om “How to enable change”,. Hun er medstifter af Rye Bread Project, der blev lanceret i NYC 2011. Trine Hahnemann er medlem af det internationale rådgivende udvalg for Basque Culinary Center.

TV-kok og madskribent

Trine Hahnemann var madskribent på ugebladene Femina og Alt for damerne 2001-2007. Trine Hahnemann har været tv-kok på TV 2. Hun har optrådt på Great British Bake Off og har været gæstekok på BBC ONEs madprogram Saturday Kitchen. Hun har været gæst flere gange i BBC4's radioprogram: Woman's Hour, på BBC4's Food Program og på en række lokale radio- og tv-shows i USA.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig