Nikolaj Kirk, f. 5.2.1975, dansk kok og madformidler. Nikolaj Kirk har bestredet chefstillinger på flere kendte toprestauranter i Danmark, bl.a. Formel B, hvor han var køkkenchef og bestyrer i 2000-02, men han er nok mest kendt som tv-kok, der favner nye madkulturer med respekt og interesse. Han har rejst kloden rundt i sin søgen efter nye teknikker inden for gastronomi.
Nikolaj Kirk driver sammen med Mikkel Maarbjerg virksomheden Kirk+Maarbjerg, som rådgiver om mad og gastronomi i hele Danmark. Nikolaj Kirk har bl.a. udgivet kogebøgerne Mad til folket (2009), Mit lykkelige køkken (2011) og Beretninger fra fremmede køkkener (2013). I 2012 udgav han sammen med Mikkel Maarbjerg kogebogen Middag Middag.
Kirk+Maarbjergs hjemmeside
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.