Morten Christian Meilgaard er internationalt anerkendt for sit bidrag til udviklingen af sensorik som en akademisk disciplin til produktudvikling og kvalitetskontrol af føde- og drikkevarer. Meilgaard blev uddannet som civilingeniør i 1952 fra Danmarks Tekniske Højskole og forsvarede i 1982 doktordisputatsen "Beer Flavour" samme sted. Efter 6 års ansættelse ved Carlsberg i Valby indledte Meilgaard en international karriere som konsulent for bryggeriindustrien først som direktør og medejer af Alfred Jørgensen Gæringsfysiologiske Laboratorium på Frederiksberg og senere med ansættelse i Mexico som bryggeridirektør i Monterrey og med 25 års ansættelse ved The Stroh Brewing Company i Detroit, USA som senior technical advisor. Meilgaard udviklede i 1970erne en grafisk metode til karakterisering af smag og lugt af øl kendt som "Flavour Wheel of Beer", der siden er blevet standard for bryggeriindustrien i hele verden udbredt gennem European Brewery Convention og American Society of Brewing Chemist. Meilgaard er førsteforfatter til "Sensory Evaluation Techniques", der i dag er standard inden for akademisk undervisning og med udbredt anvendelse indenfor fødevareindustrien og som udkom første gang i 1987 og senest i 4. udgave i 2007. I perioden 1994 to 1997 var Meilgaard tilknyttet Landbohøjskolen som professor først ved KVL Center for Fødevareforskning og senere ved Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet og blev afgørende for opbygning af en forskningsgruppe i sensorisk videnskab senere ledet af professor Magni Martens.
Morten Christian Meilgaard
Faktaboks
Morten Christian Meilgaard
- Født
- 11. november 1928, Vigerslev
- Død
- 11. april 2009
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.