Les Corbières, sydfransk bjergområde, der danner en ca. 100 km lang og 40-50 km bred udløber af skifer og kalksten fra den østlige del af Pyrenæerne; de højeste dele når over 1200 m. Området er tørkepræget og overvejende dækket af lav kratskov og maki. Siden 2. Verdenskrig har dyrkningen af grøntsager været i fremgang.

Som vindistrikt fik området AOC-status i 1985, og der fremstilles årligt ca. 400.000 hl vin fra et vinareal på ca. 15.000 ha (2014). De bedste vine dyrkes i bjergene, mens jævne og billige vine mest laves på de flade områder ved kysten, hvor store kooperativer dominerer. 85 % er fyldige rødvine, der præges af druen carignan. Områdets rosé- og hvidvine er friske og frugtagtige og laves af de traditionelle lokale druer.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig