Faktaboks

Leif H. Skibsted

Leif Horsfelt Skibsted

Født
28. august 1947, Silkeborg
Professor emeritus Leif H. Skibsted
Professor emeritus Leif H. Skibsted
Af .

Leif H. Skibsted er en dansk fødevareforsker, uddannet cand.pharm. i 1972 og lic.pharm. i 1976 fra Danmarks Farmaceutiske Højskole. I 1974 blev han ansat som kemiker ved Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (nu Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet), fra 1992 som Danmarks første professor i levnedsmiddelkemi og -fysik og fra 2019 som professor emeritus.

Skibsted opbyggede en forskningsgruppe, der blev internationalt anerkendt inden for grundlæggende fødevarekemi, bl.a. vedrørende frie radikalers og antioxidanters betydning for fødevarekvalitet og inden for biotilgængelighed af essentielle mineraler. I 1986 tildeltes Skibsted Ellen og Niels Bjerrums Kemikerpris og guldmedalje. I årene 1991-1995 var Leif H. Skibsted centerleder for KVL Center for Fødevareforskning og desuden en af de faglige hovedkræfter bag opbygningen af Levnedsmiddelcenteret (1992-2012).

Fra 2004 til 2010 var Skibsted leder af FOOD Denmark, den nationale forskerskole inden for ernærings- og fødevareområdet under Levnedsmiddelcenteret. Han har selv været hovedvejleder for 42 ph.d.-studerende.

Skibsted blev i 2003 som den første dansker optaget som akademimedlem i International Academy of Food Science and Technology. Han var i perioden 2003-2008 medlem af Motions- og Ernæringsrådet, og han blev i 2011 udnævnt til chair professor ved Chemistry Department, Renmin University of China i Beijing. Han er desuden indvalgt i Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og i Gastronomisk Akademi.

Skibsted besvarede fra 2007 til 2023 forbrugerspørgsmål i Samvirke, COOPs månedsmagasin.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig