Vin fremstilles i to meget forskellige, men næsten lige store zoner, der hver har ca. 35.000 ha med vinstokke. I det indre område syd for Donaus biflod Drava laves især friske og fyldige hvidvine. Her er de vigtigste druer welsch-riesling under det lokale navn graševina samt traminer, sauvignon, pinot blanc og riesling.

Ved kysten og på øerne har vinene kraft og fylde og bærer præg af dyrkningsstedet. De røde Dingač og Postup laves på druen plavac og kan nemt have en alkoholprocent på 15 med potentiale til mange års lagring. Ved Split giver samme drue den tykke og søde Prošek, der minder om blomme- eller figensirup.

Andre gode rødvine laves på druen babić, mens pošip, grk og vugava giver kraftige hvidvine. På Istrien laves vine i mere international stil af franske og italienske druer.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig