Kellogg Company, amerikansk fødevarevirksomhed, stiftet i år 1906 af industrimanden Will Keith Kellogg (1860-1951). Han iværksatte produktion af de cornflakes, som han og hans bror, lægen John Harvey Kellogg, havde udviklet. Siden blev andre morgenmadsprodukter føjet til varesortimentet, og virksomheden erhvervede interesser i andre firmaer med produkter som te, desserter, supper, saucer og færdiglavede middagsretter. I de senere år har Kellogg Company især produceret morgenmad, hovedsagelig kornprodukter, og snacks.

I 1957 holdt Kellogg's sit indtog på det danske marked. I 1963 overtog Kellogg's 90 % af aktiekapitalen i det familieejede Svendborg Boghvede- og Havremølle A/S, kendt for havregrynsprodukerne Foska og Bio Foska. To år senere stiftedes et nyt selskab, Nordisk Kellogg's A/S, der helt overtog det gamle familieselskab. Produktionen af morgenmadsprodukter fortsatte i Svendborg frem til 1997.

Koncernen har (2013) fabrikker i 18 lande og distribution i mere end 180 lande, i Norden styret af Nordisk Kellogg's A/S i Glostrup. Omsætningen er ca. 14,8 mia. dollar med ca. 30.000 ansatte.

Will Keith Kellogg stiftede i 1930 Kellogg Foundation, som er storaktionær i Kellogg's Company og yder store beløb især til formål, som gavner børns velfærd.

Kelloggs danske hjemmeside

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig