Guide Michelin

Guide Michelin, serie af vejvisere for rejsende, siden 1900 udgivet af gummiproducenten Michelin. Den indflydelsesrige guide rouge klassificerer franske hoteller og restauranter efter kvalitet og pris. Restauranter med særlig godt køkken tildeles en, to eller tre stjerner. Den årlige tildeling er af stor betydning for den enkelte forretning og desuden et næsten nationalt anliggende.

Danske restauranter med Michelinstjerner (2017)
Geranium ***
AOC **
Henne Kirkeby Kro **
108 *
Clou *
Den Røde Cottage *
Era Ora *
Formel B *
Frederikshøj *
Frederiksminde *
Gastromé *
Kadeau *
Kiin Kiin *
Kokkeriet *
Kong Hans Kælder *
Marchal *
Relæ *
Slotskøkkenet på Dragsholm Slot *
Studio *
Substans *
Søllerød Kro *
Ti trin ned *

Tilsvarende guider udgives for flere andre lande og for Europas storbyer, herunder København.

Michelin udgiver også egentlige turistførere, guides verts, og en omfattende serie vejkort.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig