Lys olivengrøn bogforside. Midt på forsiden et lodretstående ovalt træsnit af hustage med rygende skorstene. Uden om det ovale motiv er forsiden ornamenteret med grøntsager og planter i sort streg - pynten er symmetrisk om den lodrette akse. For oven teksten "Frøken Jensens kogebog", for neden Nordsik Forlags bomærke.

Forsiden til den første udgave fra 1901 af den bog, som skulle blive en af de flittigst anvendte kogebøger. Frøken Jensens Kogebog, der er kommet i 604.800 eksemplarer (1996), er uden illustrationer, men rummer præcise anvisninger i god, traditionel kogekunst.

.

Frøken Jensens Kogebog er et standardværk i dansk borgerligt køkken. Bogen var oprindeligt rettet mod den forudsætningsløse bruger uden store midler til det gastronomiske. Frøken Jensen, som egentlig hed Kristine Marie Jensen, udgav bogen i 1901 på Nordisk Forlag, der senere blev en del af forlaget Gyldendal.

Bogen bygger på praktisk erfaring, og den blev hurtigt en stor succes; den udkom i ikke mindre end 27 oplag allerede i frøken Jensens levetid.

Gyldendal har siden ladet bogen omarbejde stærkt og udgivet den i talrige udgaver og oplag.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig