Faktaboks

Bent Claudi Lassen
Født
22. november 1945, Asperup

Agronom, landmand og bestyrelsesformand Bent Claudi Lassen taler på en konference i september 2008.

Jens Dige/Ritzau Scanpix .

Bent Claudi Lassen er dansk gårdejer og uddannet cand.agro. fra KVL, Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole i 1972. Claudi Lassen var aktiv inden for dansk andelsbevægelse siden sin første ansættelse i 1972 i Landbrugsrådet og blev meget respekteret for sin faglighed baseret på en kombination af praktisk landmandsskab og teoretisk uddannelse fra KVL. Claudi Lassen var dansk landbrugsattaché i Belgien, Holland og Luxemborg i 1974 til 1977. Claudi Lassen var medlem af Landbrugsrådet fra 1989 til 2008 og var første-vicepræsident i perioden 1998 til 2008.

Som aktiv svineavler blev Claudi Lassen medlem af bestyrelsen for Danish Crown a.m.b.a. i 1989 og var formand for bestyrelsen 1990 til 1999. Claudi Lassen var formand for bestyrelsen for Danske Slagterier 1999 til 2008.

Som formand for bestyrelsen for Danske Andelsselskaber 1994 til 1999 var Claudi Lassen aktiv fagpolitisk og brugte sin indflydelse til at få de offentlige og private bevillinger til dansk fødevare- og ernæringsforskning øget og til at få de videregående danske fødevareuddannelser moderniseret. Claudi Lassens vision var, at Danmark skulle eksportere forædlede kødprodukter baseret på intensiveret fødevareforskning snarere end eksportere råvarerne og ved denne forskningsbaserede produktforædling øge indtjeningen til dansk landbrug og det danske samfund. For at styrke forskningsindsatsen blev Claudi Lassen en af initiativtagerne til oprettelse af LMC, Levnedsmiddelcenteret i 1992 og var LMCs første bestyrelsesformand. Claudi Lassen arbejdede målrettet for oprettelse af en specific uddannelse til kødindustriingeniør i regi af LMC. De specielle kødvidenskabelige kurser blev dog senere overflyttet til den generelle kandidateksamen i fødevarevidenskab som valgfag. Claudi Lassen var aktiv i internationaliseringen af dansk fødevareforskning og fødevareuddannelse først ved oprettelsen af det dansk-svenske samarbejde FoodNexus DK/SE i 2012 til 2018 som dets formand og som næstformand i FoodNexus Europe i perioden 2012 til 2014. Formålet med Food-Nexus initiativerne var, under nordisk ledelse og støttet af EU, at skabe en pan-europæisk alliance af ledende fødevareindustrier og universiteter.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig