Algeriet - vin

Artikelstart

Algeriet - vin, Algeriet er som vinproducent især kendt for mørke, robuste og kraftfulde rødvine med kun lidt syre; druerne er de typiske sydfranske grenache, carignan og cinsault. Landet har også en betydelig produktion af friske og let krydrede rosévine.

I provinserne Oran og Alger er der syv distrikter, der laver kvalitetsvine med betegnelsen appellation d'origine garantie: Ain Bessem Bouira, Medea, Côteaux du Zaccar, Dahra, Côteaux de Mascara, Monts du Tessalah og Côteaux de Tlemcen. I Dahra ligger vingårdene Poul Robert, Rabelais, Picard og Renault, som var de største navne i den franske periode.

Under fransk ledelse var Algeriet et af verdens største vinlande. Efter selvstændigheden faldt produktionen markant, og under muslimsk indflydelse er vinarealet mere end halveret. I 1990 var produktionen af vin stabiliseret på omkring 400 mio. flasker, hvoraf hovedparten går til eksport.

Læs mere om Algeriet.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig