Faktaboks

Adam Aamann

Adam Aamann-Christensen

Født
1974
Adam Aamann
Adam Aamann
Af .
Licens: CC BY 2.0

Adam Aamann er en kendt dansk kok og restauratør. Han åbnede sin første smørrebrødsforretning i 2006 og laver moderne fortolkninger af klassisk dansk smørrebrød. Aamann driver flere restauranter. Han er også kendt som tv-vært og kogebogsforfatter.

Nyklassisk smørrebrød

Adam Aamann har været en frontløber for bedre kvalitet af smørrebrød på frokostrestauranter i Danmark. I årtierne før den nye epoke for dansk smørrebrød var kvaliteten og håndværket af smørrebrød faldet.

Adam Aamann var med til at genoplive det danske smørrebrød. Det begyndte på samme tid, som mange restauranter var inspireret af Det Nye Nordiske Køkken og lavede mange nye retter.

Hans kulinariske stil og kokkefaglige baggrund som madhåndværker fokuserer på god kvalitet, brug af friske råvarer, sæsonvarer og på at tilføre det klassiske et tvist. Hans smørrebrød kan i dag betegnes som nyklassisk.

Aamanns restauranter

Adam Aamann driver flere restauranter og takeaway med smørrebrød i København. Den første åbnede i 2006 spisestedet Aamanns, og siden er flere restauranter kommet til. I 2012-2014 drev han restaurant i New York City.

Tv-vært

Adam Aamann har været tv-vært i programmet Madmagasinet i perioden 2014-2019.

Anmelderoser og priser

Aamanns mad er rost af anmeldere i både ind- og udland, og han har gennem tiden modtaget flere priser. Eksempelvis modtog han i 2007 Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom for sin indsats for at fremme det danske smørrebrød. Desuden har han modtaget ”Årets smørrebrød”, som uddeles af Foreningen af Danske Madanmeldere, i både 2007 og 2019 .

Kokkefaglig baggrund

Adam Aamann var i lære som kok 1991-1995 på Hotel Hvide Hus i Aalborg. Herefter var han kok og souschef på Tingaarden 1997-1998. I 1999 var han i Paris hos Michel Rostang og hos Le Fumoir 1999-2000.

I perioden 2002-2003 drev han Zürich kantine og kom til Meyers Køkken og madhus 2003-2004. I 2005 arbejdede han hos Aarstiderne på Krogerup.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig