aïoli
er en emulgeret, kold sauce med knust hvidløg — en variant af mayonnaise. Aïoli serveres til fx fisk, grøntsager og æggeretter.
er en emulgeret, kold sauce med knust hvidløg — en variant af mayonnaise. Aïoli serveres til fx fisk, grøntsager og æggeretter.
aïoli Escargot (snegle fx i hvidløgssmør) Flute/baguette og beurre (brød og smør) Eperlan (små friterede fisk, fx smelt) Foie gras af and eller gås som terrine (paté de foie gras) eller stegt Fougasse aux olives (fladbrød bagt med oliven) Fruit
aïoli, trøffelmayonnaise, pesto, chilidip, chilihonning (der på engelsk hedder hot honey), vinaigrette og dip med flødeost eller stracciatella. Varme dip kan fx være ostesovs, tomatsovs eller BBQ-sovs. Crust dip bidrager generelt til mere energi til et pizzamåltid, til mersalg
aïoli og pesto, i gryderetter samt til krydderolie. Medicin I folkemedicinen har hvidløg siden oldtiden været brugt mod mange forskellige sygdomme. Moderne videnskabelige undersøgelser viser, at daglig indtagelse af hvidløg måske kan forebygge hjertesygdom. Ekstrakt af hvidløg kan under laboratorieforhold