Ålekvabbe
Portræt af en ålekvabbe (Zoarces viviparus) ved Ertebølle i Limfjorden.
Ålekvabbe
Af /Biofoto/Ritzau Scanpix.

Ålekvabben er en langstrakt, åleagtig fisk, der forekommer almindeligt på lavere vand fra De Britiske Øer ind i Østersøen og nord om Norge til Hvidehavet. Den er det eneste danske medlem af fiskefamilien Zoarcidae, som omfatter ca. 290 arter, der er udbredt i salt- og brakvand fra Arktis til Antarktis.

Faktaboks

Også kendt som

Zoarces viviparus

Den aflange krop er slimet med sammenhængende ryg-, hale- og gatfinne. Oversiden er brunlig, ofte med mørke tegninger i form af pletter eller tværbånd. Knoglerne er grønne. Ålekvabben kan nå en længde på mere end 50 cm, men i Danmark bliver den kun sjældent over 35 cm lang.

Ålekvabberne parrer sig i sensommeren eller først på efteråret. Hunnen går drægtig i ca. fire måneder, hvorefter hun føder 25-200 unger. Ved fødslen har ungerne en længde på 35-57 mm.

Fiskeri og anvendelse

Ålekvabben fiskes som bifangst i ruser, men spises mest lokalt. Bestanden af ålekvabber gik stærkt tilbage i slutningen af 1900-tallet, men årsagen er ukendt.

Ålekvabbe er en god spisefisk med fast kød og karakteristisk smag. Den har grønne ben ligesom hornfisken. Ålekvabbe kan tilberedes på flere måder, men er mest velegnet til stegning.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig